<- Pilaw po uzbecku 25 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)Polędwica wędzona po generalsku ->

PDF Drukuj

Podzerka duszona po słowiańsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1575 razy.


25 dag wieprzowiny bez kości,
25 dag kury bez kości,
10 dag cebuli,
250 ml śmietany,
15 dag pieczarek,
15 dag pomidorów,
2 dag mąki,
tłuszcz,
sól, pieprz,
musztarda

Mięso wieprzowe i kurę umyć, pokroić w paseczki, zrumienić w osobnych naczyniach razem z obraną i pokrojoną cebulą, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki, usmażyć. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, posiekać. Miękkie mięso wieprzowe i z kury, połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, pieczarkami i pomidorami oraz przyprawami, dusić kilka minut, doprawić. Podawać z ziemniakami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności