<- Pomidory po tatarskuLista potraw z grupy: Mięso (różne)Potrawa ala Boeuf Strogonow ->

PDF Drukuj

Pörkölt cielÄ™cy

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 685 razy.



Kuchnia węgierska
800 g cielęciny (mieszanej z łopatki, udźca i giczy)
1 łyżeczka mielonej papryki
sól
80 g tłuszczu
2 świeże papryki
1 cebula
2-3 pomidory

Mięso pokroić w kostkę, umyć, odsączyć. Posiekaną cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać mięso, smażyć je przez kilka minut, przyprawić papryką i solą i pod przykryciem dusić w sosie własnym. Kiedy mięso zmięknie, dodać pokrojoną w paski paprykę i pokrojone w plastry pomidory i dusić pod przykryciem, aż będą miękkie. Wody dolewać tylko wtedy, gdy wyparuje.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności