<- Udziec barani z koperkiemLista potraw z grupy: Mięso (różne)Wątróbka a la kawior ->

PDF Drukuj

Udziec jagnięcy na sposób piekarzowej

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 706 razy.



Kuchnia węgierska
1 kg udźca jagnięcego
2 cebule
800 g ziemniaków
sól
100 g tłuszczu
1 pęczek zielonej pietruszki

Mięso dobrze umyć, posolić i na 50 g tłuszczu po polaniu 1/2 filiżanki wody piec w piekarniku, aż będzie miękkie, pamiętając przy tym o stałym uzupełnianiu wyparowanej wody. Obrane ziemniaki pokroić w plasterki, umyć, osuszyć w ściereczce i razem z cienkimi krążkami cebuli usmażyć na złoty kolor na pozostałej połowie tłuszczu. Posolić, ułożyć na półmisku obok udźca z jagnięcia i posypać drobno posiekaną zieloną pietruszką.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności