<- Udziec jagnięcy na sposób piekarzowejLista potraw z grupy: Mięso (różne)Wątróbka mielona a la pasztet ->

PDF Drukuj

Wątróbka a la kawior

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1755 razy.


40 dag wątróbki,
tłuszcz,
15 dag cebuli,
4 jaja ugotowane na twardo,
5 dag majonezu,
sól, pieprz

Wątróbkę umyć, obrać z błon, pokroić na kawałki, usmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną i pokrojoną cebulą. Wystudzić i zemleć razem z jajami, połączyć z majonezem, doprawić do smaku, uformować okrągłe gałki, lekko spłaszczyć, ułożyć na półmisku, udekorować.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności