<- Wątróbka a la kawiorLista potraw z grupy: Mięso (różne)Wątróbka po indyjsku ->

PDF Drukuj

Wątróbka mielona a la pasztet

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1870 razy.


50 dag wątróbki (cielęcej,wieprzowej lub wołowej),
20 dag słoniny,
2 cebule (15 dag),
1 jajo,
5 łyżek śmietany,
pieprz, sól,
1 łyżka tłuszczu do naczynia,
1 łyżka tartej bułki

Wątróbkę, słoninę, cebulę zemleć razem. Dodać jajo, śmietanę, pieprz i sól, wymieszać. Włożyć do wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką naczynia. Wstawić do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i piec bez przykrycia ok. 30 min. Można jeść na gorąco lub na zimno.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności