<- Wątróbka mielona a la pasztetLista potraw z grupy: Mięso (różne)Wołowina w galarecie ->

PDF Drukuj

Wątróbka po indyjsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2290 razy.


4 kawałki wątróbki,
łyżka mąki,
2 cebule,
2 banany,
2 łyżeczki curry,
sól,
łyżeczka masła,
olej do smażenia

Cebulę obrać, pokroić w plasterki i usmażyć na oliwie z dodatkiem wody, aż zrobi się szklista. Lekko rozbitą wątróbkę oprószyć mąką i krótko obsmażyć na tym samym tłuszczu, posolić. Zdjąć z patelni, roztopić masło i podgrzać na nim banany - obrane ze skórki, przekrojone wzdłuż i posypane curry. Włożyć na wątróbkę i cebulę. Podawać natychmiast do ryżu.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności