<- Baranina duszona z miętą 25 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)Baranina duszona ze śliwkami 25 min ->

PDF Drukuj

Baranina duszona z miodem 25 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 724 razy.



Kuchnia z szybkowaru
60 dag baraniny z kością
3 dag tłuszczu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka cukru na karmel
1 łyżka miodu (2 dag)
1 łyżka mąki
1,5 szklanki wody z przyprawą "Jarzynka" lub "Vegeta"
2 goździki
5 ziaren ziela angielskiego; cynamon
sól i pieprz do smaku

Oddzielić mięso od kości, pokroić na kawałki, oprószyć mąką, solą i pieprzem i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wsypać mąkę i też lekko zrumienić. Zalać wodą z przyprawą. Dodać miód, koncentrat pomidorowy, utłuczone przyprawy i karmel. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności