<- Baranina duszona z kiszonymi ogórkami 25 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)Baranina duszona z miodem 25 min ->

PDF Drukuj

Baranina duszona z miętą 25 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1414 razy.



Kuchnia z szybkowaru
70 dag baraniej łopatki
1 łyżka mąki
4 dag tłuszczu
2 cebule
0,5 łyżeczki kminku
0,5 łyżeczki suszonej mięty pieprzowej lub kilka listków świeżych
1 łyżka winnego octu
1 ząbek czosnku
sól do smaku

Oddzielić mięso od kości, pokroić na nieduże kawałki, posolić, posypać mąką i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Dodać drobno pokrojony czosnek, kminek i posiekaną cebulę. Zalać wodą, zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wsypać miętę, dodać mąkę z octem, chwilę pogotować.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności