<- Comber barani z jabłkami 30 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)Coratella con carciofi -Płucka duszone z karczochami włoskie ->

PDF Drukuj

COMBER Z KRÓLIKA PIECZONY

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 769 razy.



1 kg królika (comber)
3 łyżki octu
2 ząbki czosnku
2 listki laurowe
ziele angielskie
sól
pieprz

Comber umyć, oddzielić kości. Czosnek obrać, pokrajać w plasterki, obłożyć nimi comber, ułożyć w misce, posypać rozkruszonymi listkami laurowymi, zmiażdżonym zielem angielskim i pieprzem, skropić octem, przykryć. Wstawić do lodówki na noc. Przed pieczeniem wyjąć z marynaty, natrzeć solą, owinąć szczelnie folią aluminiową, ułożyć w brytfannie. Wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec. Mięso powinno się równomiernie zrumienić. Przed podaniem wyjąć mięso z folii, pokrajać w plasterki. Ułożyć na ogrzanym półmisku. Obłożyć pieczonymi ziemniakami (1-2 na porcję). Podawać z dodatkiem buraczków i surówek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności