<- Sarnia pieczeń na zimnoLista potraw z grupy: Mięso (różne)SMAKOUN z pieczarkami w sosie śmietanowym - NIEBO W GĘBIE!! ->

PDF Drukuj

Scaloppine al limone

Dodano: 2008-06-05 18:25:02
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1117 razy.


Na 4 osoby :
12 plastrów miesa z drobiu ,o wieprzowiny (wolowina jest troche za twarda)-
maka do obtaczania
olej do smazenia
1/2 kostki rosolowej
1/2 cytryny
woda,sol,pieprz zabek masla

mieso dobrze zbijamy obtaczamyw mace i smazymy na zloty kolor ( nie spalamy)odkladamy na bok po usmazeniu ostatniego kawalka miesa wylewamy tluszcz i oplukujemy patelnie wkladamy wszystkie mieso zalewamy woda 3/4 szklanki,wkladamy kostke rosolowa,pieprz i gotujemy do powstania sosiku kremowego wyciskamy sok z cytryny (jak nie ma cytryny moze byc tez i wino biale wytrawne 1/2 szklanki)dosypujemy sol do smaku i maslo odczekamy chwile i danie gotowe .Smacznego ! to danie polecam dla dzieci jest pyszne i bardzo delikatne podajemy razem z ziemniakami i nawet bo ryzu na bialo i oczywiscie salata

Nadesłał: Sora Dora kucharka rzymska Italia <dory61alice.it>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności