<- Cielęcina w papryce 20 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)Cielęcina w sosie z tuńczyka ->

PDF Drukuj

Cielęcina w potrawce z kartoflami (II) 20 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 720 razy.



Kuchnia z szybkowaru
40 dag cielęciny bez kości
1 kg kartofli
1 cebula
2 goździki
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
1 płaska łyżka przyprawy "Jarzynka"
1 żółtko
sól i pieprz do smaku
woda

Zagotować w szybkowarze 2 szklanki wody z przyprawą "Jarzynka", cebulą, goździkami; solą, pieprzem i czosnkiem Wrzucić pokrojone na małe kawałki mięso, na wierzchu ustawić perforowaną wkładkę z oczyszczonymi i pokrojonymi kartoflami posypanymi solą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W małym rondelku obok zrobić z masła i mąki jasną zasmażkę, wlać do sosu po wyjęciu wkładki z kartoflami, zagotować, a po zdjęciu z ognia zaciągnąć żółtkiem. Sosem tym polewać kartofle po podaniu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności