<- Forszmak z lubelszczyznyLista potraw z grupy: Mięso (różne)Frytura mieszana po włosku ->

PDF Drukuj

Frykadele z serem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2077 razy.


50 dag mielonego mięsa,
jajo,
2 łyżki mąki,
10 dag żółtego sera,
2 duże cebule,
olej, majranek, sól, strąk papryki,
gałązki zielonej pietruszki
Mięso wyrobić z jajem, posiekaną i przesmażoną na złoty kolor cebulę, dodać majranek, sól, uformować owalne, spłaszczone kotlety, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Następnie na każdym kotlecie ułożyć na skos plaster żółtego sera, przykryć patelnię i lekko ogrzewać, aż ser się stopi. Przybrać kawałkami papryki i pietruszką.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności