<- Kiełbasa biała w sosie polskimLista potraw z grupy: Mięso (różne)Kiełbasa w piwie ->

PDF Drukuj

Kiełbasa po cygańsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3531 razy.


1/2 kg kiełbasy,
100 g boczku,
1 paczka (125 g) puree ziemniaczanego,
750 g żółtego sera,
1 papryka,
1 cebula,
sól,
papryka w proszku

Kiełbasę pokroić w kawałki długości około 10 cm. Boczek pokroić w plasterki, podobnie żółty ser, a paprykę i cebulę w paski. Kawałki kiełbasy naciąć głęboko wzdłuż, nadziać plasterkami sera, boczku, papryką, oprószyć papryką w proszku, smażyć na tłuszczu lub piec na grillu wraz z cebulą. W tym czasie przyrządzić ziemniaki puree według przepisu na opakowaniu, przełożyć na talerze, formując w kształcie wianuszków. Po środku układać porcje kiełbasy, polać tłuszczem ze smażenia, udekorować cebulą.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
apetyczne lecz tuczace kasek pyszny i latwy w przygotowaniu polecam jadlem go nie raz
Nadesłał(a): monika i andrzej <monika2203@interia.pl> 2006-01-05 21:01:32

No Kiełbasa Po Cygańsku jest po prostu masakra mówię wam ludzie warto jeść co z tego że troche kalorii skoro jest taka wspaniała i wyśmienita w smaku a ten aromat kiełbasy z serem mmmmm paluchy lizać nic więcej. Powiem tak: ja w kiełbasie po cygańsku zakochałem się od pierwszego wejrzenia i jestem uzależniony:) pozdrawiam wszystkich miłośników kiełbasy po cygańsku Buziaki Kochani:*
Nadesłał(a):


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności