<- Gulasz arabskiLista potraw z grupy: Mięso (różne)Gulasz barani z fasolą ->

PDF Drukuj

Gulasz barani 15 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 731 razy.



Kuchnia z szybkowaru
70 dag przedniej baraniny z kością
4 dag tłuszczu
1 łyżka mąki
25 dag pomidorów lub 2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 duże cebule; sól
mielona ostra papryka i siekana natka pietruszki do smaku

Mięso, po oddzieleniu od kości, pokroić w kostkę, posolić i posypać mąką, obrumienić w szybkowarze na rozgrzanym tłuszczu. Włożyć oczyszczoną i pokrojoną cebulę i też zrumienić. Wlać 1 szklankę wody, zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru dodać sparzone; obrane ze skórki i pokrojone w drobną kosteczkę pomidory (lub koncentrat pomidorowy), doprawić papryką ewentualnie jeszcze solą, resztą mąki i chwilę pogotować. Przed podaniem posypać natką pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności