<- Nóżki baranie 90 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)Nóżki cielęce w potrawce z pieczarkami 45 min ->

PDF Drukuj

Nóżki cielęce do smażenia w cieście 45 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 658 razy.



Kuchnia z szybkowaru
4 nóżki cielęce
1 I zsiadłego mleka
2 pietruszki
6 ziaren pieprzu
2 listki laurowe
sól do smaku

Starannie oczyszczone nóżki moczyć przez 2 godziny w zsiadłym mleku. Zagotować w szybkowarze wodę, włożyć przyprawy i nóżki, zamknąć szybkowar. Ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Uwaga. Do smażenia przecina się nóżki po ugotowaniu wzdłuż na pół, po czym macza się w cieście zrobionym z 4 łyżek mąki, 4 żółtek oraz białek ubitych na sztywną pianę, po czym smaży na tłuszczu, obrumieniając ze wszystkich stron. Podaje się ze smażonymi na maśle plasterkami jabłek, które przed smażeniem były obsypane mąką i kminkiem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności