<- Królik z oliwkamiLista potraw z grupy: Mięso (różne)Majonez z kurcząt ->

PDF Drukuj

Kulki ryżowe faszerowane

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2045 razy.


50 dag mielonego mięsa,
50 dag ryżu,
jajo, cebula, olej,
pół szklanki migdałów i rodzynek,
tarta bułka, sól, pieprz
Na oleju przesmażyć posiekaną cebulę, dodać mielone mięso, obrane ze skórki i posiekane migdały oraz umyte rodzynki. Doprawić sosem i pieprzem. Z ugotowanego na półmiękko ryżu uformować cienkie placuszki, na każdy łyżeczką nałożyć farszu, zlepić brzegi i utoczyć kulki. Opanierować je w rozkłóconym jaju i tartej bułce, następnie usmażyć na oleju. Podawać polane dowolnym sosem i z różnymi surówkami.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności