<- Bigos z baraniną i grzybami 30 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)Bigos z pęczakiem ->

PDF Drukuj

Bigos z papryki

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2924 razy.


3 łyżki oleju,
2 cebule,
40 dag papryki,
10 dag wędzonego boczku,
20 dag pomidorów,
2 jajka,
20 dag parówek lub kiełbasy,
sól, pieprz,
zielenina

Pokrojoną w półkrążki cebulę i paprykę kilka minut podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekanym boczkiem. Do tego dodać 2-3 łyżki wody, poddusić, a następnie dodać obrane ze skórki i drobno pokrojone pomidory, starte na tarce jabłka i jeszcze kilka minut dusić. Dodać kiełbasę lub parówki pokrojone w krążki i dopiero na końcu potrawę przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką, posypać zieleniną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności