<- Bigos staropolskiLista potraw z grupy: Mięso (różne)Bigos z papryki ->

PDF Drukuj

Bigos z baraniną i grzybami 30 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 828 razy.



Kuchnia z szybkowaru
30 dag baraniny bez kości
5 suszonych uprzednio namoczonych grzybów
60 dag kiszonej kapusty
6 dag tłuszczu
2 cebule
sól i pieprz do smaku

Baraninę pokroić na drobne kawałki, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, włożyć oczyszczoną i pokrojoną cebulę i też zrumienić. Dodać pokrojone w paseczki grzyby, wlać wodę, w której się moczyły, kapustę przepłukaną wodą dla pozbycia się nadmiaru kwasu. Dodać nieco wody (ma być poniżej poziomu kapusty). Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności