<- Marynowana koźlina w sosieLista potraw z grupy: Mięso (różne)Mielone kotlety ->

PDF Drukuj

medaliony z baklazanow i miesa

Dodano: 2010-06-05 22:41:31
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1924 razy.


1 baklazan pokrojony w cieniutkie plasterki ok.2-3mm mieso mielone przyprawione jak na kotleciki mielone : najeden plasterek baklazana kladziemy niewielka ilosc miesa przekladamy drugim plasterkiem baklazana maczamy w rozbitym jajku z odrobina soli i obtaczamy w bulce tartej smazymy w oleju na zloty kolor (nastepnie zapiekamy okolo 5-8 minut w pirkarniku /w tes sposob pozbywamy sie zbednego oleju nagromadzonego podczas smazenia na patelni .To przepyszne danie moge polecic naszym paniom na wspanialy obiad przez caly rok smakuje i ziemniakami i salatkami ,zycze smacznego i czekam naWasze moi Panstwo pytania i uwagi dziekuje !!!!



Nadesłał: sora dora kucharka rzymska italia <dory61@alice.it>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności