<- Auszpik z nóżek cielęcychLista potraw z grupy: Mięso (różne)Baranina duszona w warzywach 50 min ->

PDF Drukuj

Baranina duszona po gruzińsku 25 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1408 razy.



Kuchnia z szybkowaru
60 dag baraniny z kością
40 dag kartofli (5-6 średnich sztuk)
3 średnic pomidory
20 strąków fasoli szparagowej
2 większe lub 3 średnie ogórki lub bakłażany
1 spora cebula
1 łyżka siekanej natki pietruszki
sól i pieprz do smaku

Mięso oddzielić od kości, pokroić w poprzek włókien na kawałki (po 2-4 na osobę), oczyścić warzywa. kartofle i cebulę pokroić w talarki, strąki fasoli poprzekrawać na pół, pozbawione pestek ogórki pokroić w grubą kostkę, a pomidory na cząstki. Wszystko razem włożyć do szybkowaru, zalać 2 szklankami wody, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem wymieszać z natką pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności