<- Pożywny makaronLista potraw z grupy: Mięso (różne)Pulpeciki włoskie ->

PDF Drukuj

Przysmak Bony w galarecie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1705 razy.


kuchnia Wierzynka:
Przysmak Bony - 0,750 kg,
galaretka mięsna - 1,000 kg,
grzanka paryska 10 szt.,
kukurydza konserwowa - 0,200 kg

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:
Schab umyć, oddzielić mięso od kości. W schabie zrobić kieszeń, napełnić farszem śliwkowo-orzechowych.
Piec w nagrzanym piekarniku około 1 godziny. Upieczony schab pokroić w plasterki, ułożyć na grzynce, udekorować i zalać galaretką mięsną. Podawać z sosem chrzanowym i pieczywem.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności