<- Potrawka cielęcaLista potraw z grupy: Mięso (różne)Przysmak Bony w galarecie ->

PDF Drukuj

Pożywny makaron

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2712 razy.


20 dag makaronu
20 dag mielonego mięsa
1 łyżka oleju
sos z warzywami
sól pieprz
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mielone mięso, smażyć, rozdzielając widelcem, aż lekko się zrumieni. Zmniejszyć gaz, wyłożyć na mięso sos warzywny /można kupić gotowy w sklepie/, wymieszać, przykryć i podgrzewać, by sos stał się gorący. Podawać z gorącym makaronem i sałatą.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności