<- Pasztet ze szczupakaLista potraw z grupy: Mięso (różne)Pieczeń barania po myśliwsku 35 min ->

PDF Drukuj

Pieczeń barania duszona 35 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 692 razy.



Kuchnia z szybkowaru
70 dag baraniny bez kości z udźca
6 dag tłuszczu
1 duża cebula. 1 łyżka mąki
2 ząbki czosnku
2 listki laurowe
6 ziaren pieprzu
5 ziaren ziela angielskiego
sól do smaku Mięso pobić tłuczkiem natrzeć roztartym z solą czosnkiem.

Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, obrumienić na nim oprószone mąką mięso, odsunąć mięso na bok i na tym samym tłuszczu zrumienić oczyszczoną i pokrojoną cebulę. Wsypać resztę mąki, wymieszać i wlać 1 szklankę wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 35 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności