<- Pieczeń barania duszona 35 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)Pieczeń barania z kapustą włoską 35 min ->

PDF Drukuj

Pieczeń barania po myśliwsku 35 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 685 razy.



Kuchnia z szybkowaru
70 dag baraniny bez kości z udźca
2 cebule
0,5 łyżeczki jagód jałowca
2 ząbki czosnku
4 dag tłuszczu
sól i pieprz do smaku
Zalewa.
1 szklanka wody
0,25 szklanki 6-procentowego octu
7 ziaren pieprzu
7 ziaren ziela angielskiego
2 listki laurowe

Na 1-2 dni przed pieczeniem mięsa zrobić zalewę. zagotować wodę z przyprawami, a gdy ostygnie, dodać ocet. Mięso natrzeć roztartym jałowcem i obłożyć plasterkami cebuli. Włożyć do zalewy i pozostawić w chłodzie. Następnie mięso wyjąć z zalewy, posolić i popieprzyć, obrumienić w szybkowarze na rozgrzanym tłuszczu. Włożyć cebulę, którą obłożone było mięso w zalewie, wlać szklankę wody i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 35 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności