<- Wołowina w galarecieLista potraw z grupy: Mięso (różne)Ziemniaki duszone ze śledziem ->

PDF Drukuj

Zapiekanka z resztek cielęciny

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 683 razy.



20 dag resztek cielęciny pieczonej (gotowanej)
2 jaja
łyżka tartej bułki
łyżeczka posiekanej naci pietruszki
1,5 szklanki sosu beszamelowego

Przyrządzić sos beszamelowy. Ugotowane na twardo jaja i cielęcinę pokrajać w kostkę, dodać 2/3 przyrządzonego sosu. Masą napełnić muszelki, wyrównać, pokryć resztą sosu, posypać z wierzchu tartą bułką, wstawić do gorącego piekarnika; zapiec. Muszelki podawać posypane posiekaną nacią pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności