<- Stek bawarskiLista potraw z grupy: Mięso (różne)Szaszłyk barani ->

PDF Drukuj

Stek po francusku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3544 razy.


Przepis samego Courtine'a na Steack au Poivre, czyli Pepper Steak po francusku (prostszy z dwu podanych przez niego):
1 polfuntowy stek z poledwicy na osobe maslo i oliwa z oliwek filizanka bialego wina grubo pokruszony pieprz - kilkanascie ziarenek sol Mieso obtaczamy w pieprzu. Maslo i oliwe rozgrzewamy na patelni. Gdy bardzo gorace smazymy mieso. Odkladamy na chwile w cieple miejsce. Na goraca patelnie wlewamy wino, miesamy az sporo odparuje i zacznie powstawac lekki sosik. Dorzucamy jeszcze kilka kawaleczkow masla, zeby sie stopilo i mieszamy. Przyprawiamy do smaku sola i podajemy stek polany sosem.
From: WLOS@PLEARN.EDU.PL (Wladyslaw Los)


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności