<- Baranina z porami 25 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)Befsztyk z mięsa surowego (inny przepis) ->

PDF Drukuj

Baranina z rzodkwią 25 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1350 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag baraniny z łopatki lub mostka
4 średniej wielkości rzodkwie lub rzepy
2 ząbki czosnku
1 cebula
4 dag tłuszczu
1 łyżeczka mąki
2-3 łyżeczki przyprawy do zup w płynie
1 łyżka zieleniny
sól
pieprz
cukier i przyprawa "Jarzynka" do smaku

Baraninę pokroić na małe kawałki, obrumienić w szybkowarze na połowie tłuszczu. Posolić dodać oczyszczoną i pokrojoną cebulę i czosnek, wlać szklankę wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wkroić w cienkich plasterkach rzodkiew. Ponownie zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu doprawić zrobioną na pozostałym tłuszczu zasmażką, cukrem, pieprzem i przyprawami, zagotować. Przed podaniem posypać zieleniną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności