Kuchnia z szybkowaru
50 dag baraniny z łopatki lub mostka
4 średniej wielkości rzodkwie lub rzepy
2 ząbki czosnku
1 cebula
4 dag tłuszczu
1 łyżeczka mąki
2-3 łyżeczki przyprawy do zup w płynie
1 łyżka zieleniny
sól
pieprz
cukier i przyprawa "Jarzynka" do smaku
Baraninę pokroić na małe kawałki, obrumienić w szybkowarze na połowie tłuszczu. Posolić dodać oczyszczoną i pokrojoną cebulę i czosnek, wlać szklankę wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wkroić w cienkich plasterkach rzodkiew. Ponownie zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu doprawić zrobioną na pozostałym tłuszczu zasmażką, cukrem, pieprzem i przyprawami, zagotować. Przed podaniem posypać zieleniną.