<- Parówki w sosie morelowymLista potraw z grupy: Mięso (różne)Parówki z jabłkami ->

PDF Drukuj

Parówki w szlafroczkach

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2046 razy.


40 dag cienkich parówek,
3 jaja,
5 dag mąki,
sól, pieprz

Parówki umyć, obrać z osłonki, pokroić na kawałki długości 6-8 cm. Jaja umyć, wybić ze skorupek, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z żółtkami i mąką, doprawić. W przygotowanym cieście maczać parówki, kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz i smażyć ze wszystkich stron na rumiano.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności