<- Parówki w szlafroczkachLista potraw z grupy: Mięso (różne)Parówki z makaronem ->

PDF Drukuj

Parówki z jabłkami

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1230 razy.



4 parówki
4 duże jabłka
2 łyżki oleju
łyżka masła lub margaryny
2 łyżki cukru

Parówki włożyć do wrzącej wody (osłonki zdjąć) na 10 min, lecz nie gotować. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokrajać w ósemki lub drobniej, przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Parówki przekrajać wzdłuż, dodać do jabłek, posypać cukrem, skropić olejem i na wierzchu położyć małe kawałeczki masła. Zapiekać w średnio gorącym piekarniku przez 20 min. Podawać zaraz po wyjęciu z ziemniakami z wody lub kromkami czarnego chleba.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności