500g mielonego mięsa [wieprzowo-wołowe]
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka pomidorów
1-2 ostre papryczki [czuszka]
1cebula
kilka ząbków czosnku
Mięso podsmażyć w połowie smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty czosnek.W trakcie smażenia mięso należy rozdrobnić na małe kawałeczki.Następnie dodać pokrojone pomidory,fasolę[razem z wodą]i paprykę pokrojoną w drobną kostkę.Dusić jeszcze 10-15 min .Doprawić solą i ewntualnie pieprzem kajen[musi palić] Podawać z chlebem i zimnym piwem.
Nadesłał: Calipso <jp.kupilas@op.pl>dobrze jest dodać 10 dag podsmażonego boczku w cienkich drobnych plasterkach, a wodę z fasolki jednak odsączyć, przynajmniej jak na mój żołądek! Nadesłał(a): Janusz <janusz573@vp.pl> 2006-04-23 09:04:55