<- Sznycle cesarskieLista potraw z grupy: Mięso (różne)Sznycle cielęce ze śliwkami 30 min ->

PDF Drukuj

Sznycle cielęce z pomidorami

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 599 razy.



Kuchnia węgierska
4 sznycle cielęce
1/2 l soku pomidorowego
60 g tłuszczu
2 kostki cukru
mąka
szczypta pieprzu
sól

Sznycle umyć, osuszyć w ściereczce, lekko posolić, obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na dużym ogniu. Sznycle wyjąć z patelni i na tym samym tłuszczu zrumienić 2 łyżki mąki, rozprowadzić sokiem pomidorowym, oprószyć pieprzem i dodać kostki cukru. Po zagotowaniu włożyć do sosu sznycle i dusić je pod przykryciem do miękkości.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności