<- Sznycle cielęce z pomidoramiLista potraw z grupy: Mięso (różne)Szynka ->

PDF Drukuj

Sznycle cielęce ze śliwkami 30 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 614 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag sznyclówki cielęcej
3 łyżki dobrego oleju
np. sojowego
15 dag suszonych śliwek
3 dag suszonych winogron (lub rodzynków)
1 łyżka mąki
50 dag marchwi
2 cebule
1 szklanka wody
1 pietruszka
1 kostka maggi
0,5 listka laurowego; tymianek
sól i pieprz do smaku

Suszone śliwki (i winogrona) namoczyć na kilka godzin. Sznyclówkę pokroić w poprzek włókien na kawałki, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze oleju, wrzucić oczyszczone i pokrojone w plasterki cebulę i marchew i chwilę jeszcze smażyć. Posypać mąką, wymieszać. wlać bulion zrobiony z kostki maggi i wody, włożyć oczyszczoną pietruszkę, wsypać tymianek i pieprz. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie otworzyć, włożyć o szybkowaru wypestkowane śliwki (i ewentualnie winogrona), ponownie zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu sprawdzić smak potrawy i jeśli zawarta w kostce maggi sól nie wystarczyła dosolić.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności