<- Źabie udka 4Lista potraw z grupy: Mięso (różne)Źeberka cielęce duszone 10 min ->

PDF Drukuj

Źaby la vercellese

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 651 razy.



Kuchnia włoska
400 g żab
100 g szpinaku
40 g masła
20 g mąki
1 pokrojony pomidor
1 ząbek czosnku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka białego wytrawnego wina
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz

Źaby oczyścić, umyć, odsączyć z wody, obtoczyć w mące i smażyć na oliwie i maśle aż do zrumienienia. Posiekany szpinak, czosnek i łyżkę posiekanej natki pietruszki smażyć przez 3 minuty na oliwie i maśle z pomidorami i winem. Podsmażone żaby włożyć do sosu, posolić, popieprzyć i gotować razem jeszcze e minut. Dodać pozostałą natkę pietruszki i podawać.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności