<- Źaby la vercelleseLista potraw z grupy: Mięso (różne)Źeberka cielęce z boczkiem i serem 10 min ->

PDF Drukuj

Źeberka cielęce duszone 10 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 811 razy.



Kuchnia z szybkowaru
8 pociętych w poprzek cielęcych żeberek (po 2 na osobę)
4 dag tłuszczu
1 łyżka mąki
1 duża cebula
sól i pieprz do smaku

Źeberka obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, wsypać mąkę, zrumienić, wlać tyle zimnej wody, by zatopiła żeberka. Włożyć oczyszczoną i pokrojoną cebulę, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności