<- Pieczeń cielęca z estragonem 30 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)PIECZEŃ DUSZONA Z KONINY NA DZIKO ->

PDF Drukuj

Pieczeń cielęca z fasolką 25 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1263 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 kg łopatki
3 łyżki dobrego oleju (np. sojowego)
50 dag fasolki szparagowej
1 cebula
szczypta tymianku
sól i pieprz do smaku

Mięso obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze oleju, wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę i ją także (lekko) zrumienić. Mięso posolić, popieprzyć, posypać tymiankiem, wlać kilka łyżek wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut o momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie włożyć do szybkowaru wkładkę siatkową z oczyszczoną i posoloną fasolką, szybkowar znów zamknąć i ogrzewać jeszcze 10 minut od ponownego przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności