<- Pieczeń cielęca siekanaLista potraw z grupy: Mięso (różne)Pieczeń cielęca z fasolką 25 min ->

PDF Drukuj

Pieczeń cielęca z estragonem 30 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1238 razy.



Kuchnia z szybkowaru
80 dag cielęciny bez kości
4 dag smalcu
2 dag masła
0,5 szklanki białego wytrawnego wina
1 szklanka wody; sól i mielone nasiona estragonu do smaku

Natrzeć mięso estragonem i zostawić w chłodzie na 2 dni. Przed pieczeniem mięso posolić i dokładnie obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wlać wodę, połowę wina i szybkowar zamknąć. Ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru dodać masło i pozostałe wino.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności