<- Finanziera po piemonckuLista potraw z grupy: Mięso (różne)Foe Young Hai ->

PDF Drukuj

Flaczki cielęce zapiekane

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 706 razy.



50 dag flaczków
15 dag włoszczyzny
mała cebula
łyżka tłuszczu
2 łyżki mąki
3 dag sera tylżyckiego
3-4 łyżki śmietany
sól
pieprz
majeranek
gałka muszkatołowa
papryka

Flaczki umyć, oczyścić, wypłukać, zmieniając często wodę. Zalać wrzącą wodą, zagotować, odcedzić. Zalać ponownie wrzącą wodą i gotować z cebulą do miękkości. Osobno ugotować warzywa pokrajane w paseczki. Gdy flaczki są miękkie, odcedzić je, pokrajać w cienkie paski, dodać warzywa, podprawić zasmażką, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową, dodać śmietanę i wymieszać. Napełnić muszelki lub tygielki, posypać utartym serem i zapiec.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności