<- ŚlimakiLista potraw z grupy: Mięso (różne)Tatar ->

PDF Drukuj

Tapulone

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 778 razy.



Kuchnia włoska
500 g mielonego mięsa oślego
300 g kapusty włoskiej
30 g masła
30 g słoniny
2 roztarte ząbki czosnku
2 liście laurowe
2 goździki i kilka ziarenek włoskiego kopru
1 szklanka czerwonego wina barbera
1 łyżka wazowa rosołu
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz

Pokrojoną drobno słoninę smażyć w rondlu z oliwą i masłem. Dodać czosnek i liście laurowe. Do rondla ze słoniną włożyć pokrojoną w paski kapustę i gotować, aż opadnie. Następnie na kapustę położyć mięso, goździki i ziarenka włoskiego kopru. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować około 40 minut, dolewając stopniowo wina i rosołu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności