<- Rostbef po polskuLista potraw z grupy: Mięso (różne)Rumsztyk ->

PDF Drukuj

Rostbef z kawiorem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1482 razy.


50 dag rostbefu bez kości,
tłuszcz,
1 dag mąki,
3 dag kawioru,
białe wytrawne wino,
5 dag cebuli,
6 dag selera,
5 dag marchwi,
10 ml oliwy,
sól, pieprz,
sok z cytryny

Warzywa umyć, obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z oliwą i przyprawami, obłożyć mięso i pozostawić w chłodziarce na kilka godzin. Następnie mięso oczyścić z warzyw, polać tłuszczem, posypać mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu i piec skrapiając winem. Pod koniec pieczenia dodać kawior. Miękkie mięso wyjąć, pokroić ukośnie na cienkie plastry, polać doprawionym sosem. Podawać z ziemniakami, kalafiorem i surówkami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności