<- Kotlety po afrykańskuLista potraw z grupy: Mięso (różne)Kotlety z ryżu z wątrobą ->

PDF Drukuj

Kotlety po włosku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3362 razy.


4 kotlety schabowe lub cielęce,
4 łyżki mleka,
3 łyżki mąki,
3 łyżki tartego sera,
1 jajo,
bułka tarta,
tłuszcz do smażenia

Kotlety rozbić, uformować. Mleko, mąkę, ser i jajo z solą rozmieszać. Zanurzać kotlety z cieście, następnie otoczyć w tartej bułce, mocno przyciskając ręką, aby bułka się trzymała. Tak panierowane kotlety kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron. Podawać z ziemniakami i sałatą.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności