<- Nóżki cielęce w potrawce z pieczarkami 45 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)Ozorki cielęce gotowane 20 min ->

PDF Drukuj

Omlet ze ślimakami

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 712 razy.



Kuchnia włoska
20 ślimaków winniczków
200 g boćwiny (łodygi lub liście)
4 jajka
4 liście bazylii
1 ząbek czosnku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka tartego parmezanu
8 łyżek oliwy z oliwek
sól
pieprz

Ślimaki oczyścić, wymyć i wrzucić na wrzątek. Następnie wyjąć je z muszelek i starannie oczyścić. W odpowiednim naczyniu roztrzepać jajka, dodać ugotowane, odsączone i pokrojone łodygi boćwiny, natkę pietruszki, czosnek, posiekaną bazylię, parmezan. Przyprawić solą i pieprzem, a następnie do naczynia włożyć ślimaki i całość wymieszać. Omlet smażyć z obu stron na patelni z wrzącą oliwą.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności