Kuchnia z szybkowaru
60 dag baraniny z kością (tłustej)
4 owoce papryki
4 pomidory
2 cebule. 1 łyżka mąki
4 dag tłuszczu
1 ząbek czosnku; 2 łyżki siekanej natki pietruszki
sól i przyprawa włoska do smaku
Baraninę oddzielić od kości, pokroić na małe kawałki. Pomidory po sparzeniu obrać ze skórki, oczyszczoną paprykę pokroić w makaron, cebulę w półkrążki, czosnek posiekać. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, wsypać mąkę i zrobić jasną zasmażkę, włożyć cebulę. Wlać szklankę wody, dodać pozostałe składniki oprócz zieleniny. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem wymieszać z natką pietruszki.