<- Mięso ze szpinakiemLista potraw z grupy: Mięso (różne)Mostek barani faszerowany 35 min ->

PDF Drukuj

Mostek barani duszony z pomidorami 30 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 678 razy.



Kuchnia z szybkowaru
70 dag mostka baraniego
2-3 ząbki czosnku
2 cebule
1 łyżka mąki
4 dag tłuszczu
4-5 pomidorów; sól
pieprz i zielenina do smaku

Pociąć mostek na porcje, posolić, oprószyć mąką i obrumienić w szybkowarze na rozgrzanym tłuszczu dodać oczyszczoną i pokrojoną cebulę i czosnek, popieprzyć. Wlać 1 szklankę wody, zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie pomidory sparzyć obrać ze skórki i pokroić. Po otwarciu szybkowaru dodać pomidory i chwilę pogotować. Sprawdzić smak i ewentualnie dosolić i dodać pieprzu, Przed podaniem posypać zieleniną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności