<- Bitki baranie z włoską kapustą 15 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)BITKI Z KRÓLIKA W PIECZARKACH ->

PDF Drukuj

Bitki cielęce w warzywach 15 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1396 razy.



Kuchnia z szybkowaru
60 dag cielęciny bez kości (zadniej)
4 dag tłuszczu
1 łyżka mąki
2 marchwie
2 pietruszki
1 por
1 kawałek selera
1 spora cebula
1 łyżka siekanego koperku
0,5 szklanki śmietany; sól do smaku

Mięso pociąć skośnie w poprzek włókien, rozbić, uformować owalne placuszki grubości około 1 cm, obtoczyć w mące, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Warzywa oczyścić, zetrzeć na tarce do jarzyn, włożyć do mięsa. Wlać tyle wody, by wszystko ledwie pokryła. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru posolić do smaku, połączyć ze śmietaną wymieszaną z resztą mąki, zagotować. Przed podaniem posypać siekanym koperkiem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności