<- BurritoLista potraw z grupy: Mięso (różne)Cepeliny, czyli pyzy ziemniaczane ->

PDF Drukuj

Cebula faszerowana 1

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2650 razy.


Francuski przepis (sam jeszcze nie probowalem)
12 duzych cebul
100 g. mielonego miesa
4 lyzki tartej bulki
2 lyzki rosolu
2 jajka
150 g masla
pietruszka
szczypiorek
sol pieprz
cebule obieramy i wyjmujemy z nich srodek mieso solimy pieprzymy, podsmazamy na masle zdejmujemy mieso z ognia dodajemy bulke, roztrzepane jajka, sol, pieprz, pietruszke i szczypiorek napelniamy farszem cebule i ukladamy je w zaroodpornym naczyniu nasmarowanym maslem podlewamy wszystko rosolem, ukladamy w naczyniu reszte masla w kawalkach wsadzamy do goracego piekarnika; trzymamy az az cebule sie zeszkla, a nastepnie zrobia zlociste
Smacznego,
From: WLOS@PLEARN.EDU.PL (Wladyslaw Los)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności