<- BIGOS JARZYNOWYLista potraw z grupy: Mięso (różne)Bigos po staropolsku ->

PDF Drukuj

Bigos marynarski

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3498 razy.


60 dag kapusty kwaszonej,
tłuszcz,
10 dag cebuli,
2 dag mąki,
15 dag parówek cienkich,
25 dag wieprzowiny bez kości,
25 dag papryki,
4 dag ketchupu,
15 dag pieczarek,
sól, pieprz,
papryka mielona,
curry

Kapustę odcisnąć, pokroić, zalać wrzącą wodą, dodać tłuszcz, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować około 50 min na małym ogniu pod przykryciem. Mięso umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać przyprawy, skropić wodą, dusić do miękkości. Cebulę i paprykę oraz pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać do mięsa w połowie duszenia. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z kapustą, mięsem, ketchupem oraz obranymi i pokrajanymi w plasterki parówkami, dusić kilka minut, doprawić.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Znowu ten ketschup...biedni ci marynarze...
Nadesłał(a): 2006-10-16 12:10:31


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności