<- Farsz z kapusty do ruskich pierogówLista potraw z grupy: Mięso (różne)Finanziera po piemoncku ->

PDF Drukuj

Fasolka szparagowa a la opera

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1888 razy.


70 dag fasolki szparagowej,
15 dag boczku wędzonego,
10 dag cebuli,
10 dag ketchupu,
50 ml czerwonego wytrawnego wina,
10 dag parówek cienkich,
sól, pieprz

Fasolkę oczyścić z włókien, odciąć końce, opłukać, zalać wrzącą wodą, gotować około 30 min bez przykrycia. Parówki obrać z osłonek, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, opłukać. Boczek pokroić w kostkę, częściowo stopić, dodać cebulę, usmażyć, połączyć z odcedzoną fasolą, parówkami, ketchupem i winem, dusić kilka minut, doprawić.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności