<- Coratella con carciofi -Płucka duszone z karczochami włoskieLista potraw z grupy: Mięso (różne)Cordon bleu z brokułami ->

PDF Drukuj

Cordon bleu

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3022 razy.


4 grube sznycle cielęce,
4 małe plasterki szynki lub kiełbasy,
4 takie same plasterki sera żółtego,
sól, pieprz,
1 jajko,
tarta bułka,
4 małe kawałki masła,
zielenina

Każdy sznycel naciąć tak, aby powstała kieszeń, dodać sól i pieprz wewnątrz i na zewnątrz. W nacięcia włożyć po plasterku szynki, sera, spiąć cienkim patyczkiem, obtoczyć w jajku i tartej bułce, smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu po 5 min z każdej strony. Następnie włożyć do rondla, podłożyć pod rondel siatkę ochronna, na każdym sznyclu położyć kawałeczek masła i utrzymywać jeszcze pod przykryciem przez 10 min na niewielkim ogniu. Przed podaniem wyjąć patyczki, posypać suto zieleniną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności