<- Kotlety z ryżu z wątrobąLista potraw z grupy: Mięso (różne)Krolik na slodko ->

PDF Drukuj

Krokiety z mięsem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 8523 razy.


pieprz,
5 dag czerstwej bułki,
10 dag cebuli,
bułka tarta
2 dag tłuszczu,
jajo do panierowania

Mięso umyć, zalać wrzącą wodą, ugotować. Pod koniec gotowania dodać oczyszczoną i opłukane warzywa. Cebulę obrać drobno pokroić, usmażyć. Bułkę namoczyć, odcisnąć, zemleć razem z mięsem, wymieszać z cebulą i jajkiem, doprawić do smaku. Z przygotowanej masy formować wałeczki o średnicy 3 cm, pokroić na kawałki długości 8-10 cm, panierować w rozmąconym jajku i tartej bułce, smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Jakie mieso? wogole przepis bez sensu!
Nadesłał(a): 2005-08-18 16:08:18

rzeczywiscie bez sensu... :)
Nadesłał(a): Oskar <oskar@poczta.onet.pl> 2005-09-17 09:09:15

Przepis zupełnie bez sensu!!!!!!!!!!!!!
Nadesłał(a): Nadia 2005-12-10 03:12:11

przepis calkowicie bez sensu to nie kuchnia to szambo
Nadesłał(a): Damian < zwisa@vp.pl> 2006-01-08 21:01:01

co to za przepis???porażka!!
Nadesłał(a): gonia 2006-01-20 15:01:49

kto to pisal???co to za przepis????beznadzieja!!!
Nadesłał(a): Dorota 2006-02-08 20:02:14

Zgadzam się z wcześniejszymi komentującymi - jak ktoś ma pisać przepisy tego typu to lepiej niech nic nie pisze!!!
Nadesłał(a):

KROKIETY Z MIĘSEM PYCHOTA!!!!!!SZKODA,ŹE TAK KALORYCZNE
Nadesłał(a): KINIA <stanisaw.piekarski2@neostrada.pl> 2006-03-26 20:03:03

Krokiety z mięsem??????? to koło krokietów nawet nie przechodziło PORAŹKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nadesłał(a): Anka <tutankhamen@tlen.pl> 2006-08-01 23:08:34

Nic nie jarzę.Co za lipa brak mi słów
Nadesłał(a): dzoana80 2006-09-20 14:09:52

Od samego czytania robi się nie dobrze
Nadesłał(a): Ewelina 2006-09-21 13:09:59

Haha!
Nadesłał(a): 2008-12-12 22:12:50

A gdzie krokiet?
Nadesłał(a): izzzu84 <isqa84@gmail.com> 2009-04-08 23:04:43

w zyciu nie jadłem takiego gównna nie polecam
Nadesłał(a): j.s <jurek26___@op.pl> 2010-02-03 20:02:30

dobry przepis !!!o co chodzi ??? każde mięso nadaje sie do ugotowania a potem obrobki wg pow.przepisu,troche wyobrazni i własnej inwencji, gotowanie nie dla cymbalow....
Nadesłał(a): klara <eliklar@onet.pl> 2010-04-07 04:04:05


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności