<- Baranina z cebulą i pomidorami 25 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)Baranina z fasolą 45 min ->

PDF Drukuj

Baranina z curry 25 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 717 razy.



Kuchnia z szybkowaru
70 dag przedniej baraniny
3 łyżki oleju
3-4 cebule
3 marchwie
0,5 szklanki ryżu
1 łyżeczka przyprawy curry
sól i pieprz do smaku

Cebulę i marchew oczyścić i pokroić w talarki. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz i obrumienić na nim pokrojone na kawałki mięso. Wrzucić marchew i cebulę, kilka chwil smażyć, a następnie wlać tyle wody, by pokryła mięso. Wsypać curry, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Szybkowar otworzyć, wsypać ryż i po ponownym zamknięciu szybkowaru ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności